Prajitura cu prune si rom

Printeaza

Prajitura cu prune si rom din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt, mac, lapte, esenta de rom, prune.

Ingrediente:Prajitura cu prune si rom

Pentru blat:

  • 200 g unt
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 350 g făină
  • 1 plic praf de copt

Pentru umplutură:

  • 350 g mac măcinat
  • 450 ml lapte
  • 75 g făină
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • 150 g zahăr
  • 10 prune, tăiate jumătăţi

Pentru grilaj:

  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 200 g făină
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Pentru umplutură, combini macul cu laptele, zahărul, făina şi esenţa de rom. Pui pe foc, amestecând până când se îngroaşă. Dai deoparte şi laşi la răcit.

Amesteci toate ingredientele pentru grilaj până obţii un aluat omogen, pe care-l înfăşori în folie şi-l dai la rece 30 de minute.

Pentru blat, frămânţi untul rece cu făina, până se omogenizează. Adaugi ouăle, zahărul şi praful de copt. întinzi aluatul şi-l aşezi în tava tapetată.

Pui umplutura de mac, o nivelezi şi deasupra aşezi bucăţi de prune. întinzi aluatul pentru grilaj, îl tai fâşii şi-l aşezi peste prăjitură, formând un model.

Dai tava la cuptor 40-45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.