Prajitura de post cu nuca

Printeaza

Prajitura de post cu nuca din: ulei, zahar, apa, faina, gem, nuci, praf de copt, bicarbonat, cacao, sare.

Ingrediente:Prajitura de post cu nuca

  • 1 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 2 cani apa
  • 3 cani faina
  • 3-4 linguri gem sau dulceata
  • 1 cana nuci pisate
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura bicarbonat
  • 3 linguri cacao
  • un varf de cutit sare

 

Mod de preparare:

Se amestecă bine toate ingredi­entele până se obţine o compozit ie uniformă.

Se unge cu ulei şi se tapetează o tavă cu făină, se toarnă compoziţia în tavă şi se ţ ine la cuptor, la foc potrivit, până ce se rumeneşte frumos peste tot, cel putin 45 minute.

Se scoate tava din cuptor şi se pune peste prăjitură glazura obţinută astfel: se amestecă pe foc mic 12 linguri zahăr cu 10 linguri apă şi 3 linguri cacao.

Se toarnă glazura peste prăjitură, se lasă să se întărească şi apoi se taie în bucăţi potrivite.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.