Prajitura cu piersici si frisca

Printeaza

O reteta de prajitura cu piersici si frisca din: faina, praf de copt, zahar, unt, ou, oua, zahar, budinca vanilie, smantana, branza dulce, pierisici si frisca.

Ingrediente:

  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 75 g zahar
  • 75 g unt rece
  • 1 ou

umplutura:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 pachet budinca vanilie
  • 500 g smantana
  • 250 g branza dulce
  • 1 cutie (850 ml) piersici
  • 100 g frisca

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina şi praful de copt, formaţi o adâncitură în mijloc şi presăraţi zahărul şi untul pe margine. Adăugaţi zahărul în mijloc şi frământaţi totul până obţineţi un aluat. înfăşuraţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l cca 1 oră la frigider.

Preîncălziţi cuptorul la 175°C. întindeţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină. Aşezaţi-l într-o formă rotundă (0 28 cm) tapetată cu hârtie pentru copt şi lăsţi-i o margine de 3 cm. Bateţi ouăle, zahărul şi budinca. încorporaţi smântână şi brânza dulce.

Scurgeţi piersicile şi puneţi câteva deoparte. Tăiaţi restul felioare şi aşezaţi-le peste blatul prăjiturii. Intindeţi amestecul cu brânză şi coaceţi prăjitura cca 1 oră, apoi lăsaţi-o să se răcească. Bateţi frişca bine. Ornaţi prăjitura cu bulgăraşi de frişcă şi felioare de piersici.

Prajitura cu piersici si frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.