Prajitura cu pere

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu pere din: unt, zahar, oua, faina, pesmet, praf de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, pere, stafide, lapte, fulgi de migdale, ciocolata si miez de cocos.

Ingrediente:Prajitura cu pere

  • 125 g unt
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 125 g faina
  • 50 g pesmet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita mirodenii amestecate: scortisoara, nucsoara, cuisoare
  • 2 pere mari
  • 125 g stafide
  • 20 ml lapte
  • 2 linguri fulgi de migdale

glazura:

  • 300 g ciocolata neagra de menaj
  • 150 miez ras de cocos

 

Mod de preparare:

Frecaţi untul cu zahărul până când obţineţi o compoziţie spumoasă în care adăugaţi treptat ouăle, făina, pesmetul, praful de copt şi mirodeniile. Puneţi şi perele tăiate în cubuleţe, stafidele şi lapte atât cât este necesar ca să obţineţi o compoziţie de consistenţa smântânii.

Turnaţi compoziţia într-o tavă rotundă cu diametrul de 20cm. Nivelaţi ingredientele şi presăraţi deasupra fulgii de migdale. Coaceţi prăjitura la foc potrivit până când este rumenită uniform şi are mijlocul ferm.

Faceţi proba cu o scobitoare cu care se înţeapă – la mijloc. Dacă scobitoarea rămâne curată, înseamnă că prăjitura este gata.

Lăsaţi prăjitura la răcit apoi scoateţi-o pe un platou. Pentru glazură, topiţi ciocolata şi turnaţi-o în strat uniform peste prăjitură. Cât este caldă, presăraţi deasupra miezul de cocos ras.

Prajitura cu pere

Prajitura cu pere

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajituri cupere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.