Prajitura pariziana

Printeaza

Prajitura pariziana din: foi de napolitana, albusuri, zahar pudra, nuci macinate, faina, galbenusuri, zahar vanilat, unt.

Ingrediente:Prajitura_pariziana

  • 4 foi de napolitana
  • 8 albusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g nuci macinate
  • 1 lingura faina

Ingrediente crema:

  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g unt

Mod de preparare:

Bati spuma albusurile cu 250 g zahar praf, adaugi peste ele 250 g nuci macinate si 1 lingura cu varf de faina.

Amesteci toate ingredientele si impartiti compozitia rezultata pe 3 foi de napolitana.

Dai foile la copt pana sunt rumene, apoi le lasi sa se raceasca.

Pentru prepararea cremei, bati cele 8 galbenusuri cu 250 g zahar pudra si cu 1 plic de zahar vanilat, toate pe baie de aburi pana se ingroasa.

Pui crema la rece si adaugi 300 g unt frecat spuma.

Impartiti crema pe cele 3 foi de napolitana si dai prajitura la rece, cu o greutate pusa peste foi, ca sa preseze.

A doua zi, tai prăjitura felii lunguiete, patrate, romburi sau cum doresti.

Prajitura pariziana

Prajitura_pariziana

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura de ciocolata cu pere

Prajitura de ciocolata cu pere

Prajitura de ciocolata cu pere din: unt, pere, suc de lamaie, ciocolata, oua, zahar, faina, jeleu, cacao, praf de copt. Ingrediente: unt moale şi făină pentru uns tava 4-5 pere 1 -2 linguri cu suc de lămâie 200 g ciocolată neagră, cu 70% conţinut de cacao 200 g unt 8 ouă 150 g zahăr brun fin […]

 

Prajitura fructata cu ciocolata

Prajitura fructata cu ciocolata

Prajitura fructata cu ciocolata din: frisca, capsuni, alune, kiwi, banane, ciocolata, zahar, faina, oua, unt, ulei, praf de copt , gelatina. Ingrediente: 100 ml frişca bătută 200 g căpşune 200 g alune 2 kiwi 2-3 banane Pentru blatul maro: 100 g zahăr 150 g ciocolată 3 linguri cu făină 2 gălbenuşuri 4 albuşuri 50 g unt […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura pariziana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.