Prajitura cu orez pe aluat de branza

Printeaza

 

 

O reteta delicioasa de prajitura cu orez alut de branza de vaci, oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, lapte, margarina si nuca.

Ingrediente : Prajitura cu orez pe aluat de branza

  • 300 g brânză de vaci
  • 6 ouă + 1 albuş
  • 120 g zahăr
  • 10 linguri ulei
  • 500 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 450 ml lapte
  • 150 g orez
  • 2 linguri margarină
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 150 g nucă

 

Mod de preparare:

Amesteci brânza sfărâmată cu uleiul, 3 ouă, zahărul, făina, praful de copt şi 5 linguri de lapte până obţii un aluat neted pe care-l întinzi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Fierbi la foc mic orezul cu laptele rămas şi la final adaugi 1 plic de zahăr vanilat şi laşi să se răcească.

Freci margarina cu cele 3 gălbenuşuri, zahărul vanilat rămas şi nuca tăiată mărunt şi în acestea cremă pui orezul fiert în lapte şi cele 4 albuşuri bătute spumă. întinzi această compoziţie peste aluatul din tavă. Dai prăjitu­ra la cuptor pentru 35 minute. O laşi să se răcească, o tai şi o presari cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.