Prăjitură cu nuci şi ananas

Printeaza

Prăjitură cu nuci şi ananas din: foitaj, lapte, budinca de vanilie, zahar tos, unt, nuci, zahar pudra, sare, ananas, esenta de rom, ulei.

 

Ingrediente:

  • un pachet aluat foitaj
  • 400 ml lapte dulce
  • un pachet budincă de vanilie
  • 200 g zahăr tos
  • 250 g unt
  • 300 g nuci sau alune de pădure
  • 150 g zahăr pudră
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • 100 g ananas confiat
  • o lingură cu esenţă de rom
  • ulei

 

 

Mod de preparare:

Foitajul se dezgheaţă, se întinde cu un sucitor şi se coace la foc potrivit până devine auriu.

Zahărul tos se pune la topit şi, când are culoarea de caramel, se adaugă nucile sau alunele de pădure.

Se amestecă, se toarnă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei sau pe o bucată de marmură unsă cu ulei şi se lasă să se răcească.

Se pun într-un bol şi se pasează cu un blender până se mărunţesc.

Budinca se prepară con­form instrucţiurilor de pe plic, adăugându-se sarea şi se lasă să se răcească, acopertă cu o farfurie.

Când s-a răcit, se pune într-un bol împreună cu untul moale, zahărul pudră, esenţa de rom şi se mixează până capătă aspectul unei creme pufoase.

Se adaugă ananasul confiat tocat mărunt şi jumătate din nucile caramelizate.

Se mixează, se întinde crema peste foitaj, se nivelează şi se presară nucile cara­melizate rămase.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura aromata cu mere si nuci

Prajitura aromata cu mere si nuci din: mere, nuca, zahar, faina, unt, lamaie, ou, scortisoara, menta. Ingrediente: 3 mere 70 g miez nucă 70 g zahăr 40 g faină 40 g unt la temperatura camerei 1/2 lămâie 1 gălbenuş 1 linguriţă scorţişoară (opţional) 1 praf de sare (opţional) zahăr pudră (decor) mentă proaspătă (decor)   […]

Prajitura aromata in doua culori

Prajitura aromata in doua culori din: oua, zahar, unt, lapte, faina, cacao, ciocolata, praf de copt. Ingrediente: 4 oua 500 g zahăr 200 ml lapte 100 g unt 250 g făină 3 linguri cu cacao 1 pliculeţ cu praf de copt 100 g ciocolată sos de ciocolată   Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu untul moale […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.