Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata din: nucă prăji­tă, margarina, oua, zahar, nucă măcinată, faina, praf de copt, crema de ciocolata, bisuiti, frisca, cafea.

Prajitura_cu_nuca_si_crema_de_ciocolata

Ingrediente:

  • 2-3 căni nucă prăji­tă
  • 50 g margarină
  • 7 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri nucă măcinată
  • 3 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g cremă de ciocolată
  • 1/2 kg biscuiţi
  • 500 ml frişcă
  • 200 ml cafea fiartă si răcită

Mod de preparare:

Ungi o tavă de 30×40 cm cu margarină şi pre­sari nucile întregi prăjite, în strat uniform.

Baţi albuşurile împreună cu un praf de sare. în spuma rezulta­tă, adaugi treptat zahărul şi continui să baţi până când se întăreşte bezea­ua.

Incorporezi nuca măcinată, făina şi praful de copt nestins. Torni com­poziţia peste stratul de nuci din tava, nivelezi şi coci blatul la foc mediu, timp de 30-40 de minute.

Desprinzi cu grijă blatul copt, îl răstorni pe o tavă şi întinzi pe toată suprafa­ţa crema de ciocolată, apoi acoperi cu un strat de biscuiţi înmuiaţi în cafea. Laşi prăjitura la rece până când prepari crema.

Mixezi pe baie de abur gălbenuşurile, zahărul şi 3 linguri de apă, până când crema capătă consistenţa smântânii.

Laşi crema să se răcească, amestecând din când în când, ca să grăbeşti răcirea.

Baţi frişca şi o încorporezi treptat în cremă, omoge­nizând după fiecare canti­tate.

Păstrezi prăjitura la rece 3 ore, după care razi ciocolată sau presari cacao. Tai prăjitura în cuburi, cu un cuţit pe care îl ştergi de cremă, când se încarcă.

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

Prajitura_cu_nuca_si_crema_de_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.