Prăjitură cu morcov şi caise

Printeaza

O reteta de prajitura cu morcov si caise din: morcov, caise, faina, oua, zahar, ulei, bicarbonat, praf de copt, scortisoara, esenta de vanilie, zahar pudra si sare.

Ingrediente:

  • 340 g morcov
  • 7 caise
  • 260 g faina
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 240 ml ulei
  • 1 lingurita cu bicarbonat
  • 1 1/2 lingurite cu praf de copt
  • 1 1/2 lingurite cu scortisoara
  • 2 lingurite cu esenta de vanilie
  • zahar pudra
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecă făina cernută cu praful de copt, bicarbonatul, un vârf de sare şi scorţişoara. Bate ouăle cu mixerul preţ de un minut, încorporează treptat zahărul şi amestecă până ce compoziţia devine foarte fină (semn că zahărul s-a topit).

Adaugă vanilia, toarnă uleiul (la temperatura camerei) şi amestecă vreme de 1 -2 minute. Incorporează toată făina, turnată dintr-odată. La final, pune morcovii raşi cât mai fin şi caisele tăiate în fâşii subţiri ori cubuleţe.

Tapetează o tavă de copt cu hârtie pergament şi toarnă compoziţia. Dă la cuptorul încins vreo 30 de minute ori până ce scobitoarea-test iese curată. Lasă în tavă ca să se răcorească, taie după preferinţă şi pudrează cu zahăr.

Prăjitură cu morcov şi caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.