Prajitura Moara de vant

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura moara de vand din: faina, margarina, untura de porc, lapte, drojdie, sare, zahar, oua, lamaie, dulceata de caise, zeama de lamaie, albusuri, scortisoara si prune.

Ingrediente:Prajitura Moara de vant

  • 1 kg faina
  • 1 margarina
  • 2 linguri untura de porc
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie
  • sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 lamaie

pentru umplutura:

  • 150 g dulceata de caise
  • 2 linguri faina
  • 3 albusuri
  • zeama de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 500 g prune coapte

 

Mod de preparare:

Freci bine făina cu untura şi cu margarina, razi coaja de lămâie şi adaugi şi un vârf de cuţit de sare. Intre timp, încălzeşti laptele cu zahărul până ce se topeşte, pui cubul de drojdie în ea şi laşi până creşte. Pui 3 gălbenuşuri şi frămânţi totul laolaltă până obţii un aluat.

Infăşori aluatul într-o folie şi îl dai la frigider circa 20 de minute. Intre timp, pregăteşti umplutura. Freci dulceaţa de ca­ise cu făina, cu zeama de lămâie şi cu 1 linguriţă de scorţişoară. Baţi albuşurile spumă tare şi, cu o mişcare uşoară, le încorporezi în dulceaţa preparată.

Scoţi de la rece aluatul şi întinzi cu sucitorul o pătură de aluat de circa 1 cm grosime. Ungi toată suprafaţa cu dulceaţa preparată mai sus.

Tai bucăţele potrivite de aluat ca mă­rime, iar în mijlocul fiecăreia aşezi o jumătate de prună. Cu un cuţit crestezi cele patru margini pentru a împături 4 colţuri şi cu o jumă­tate le închizi în mijloc deasupra.

Obţii o moară de vânt cu fructe. Introduci tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, circa 30 de minute. După ce scoţi morile de vânt şi le răceşti, le presari cu zahăr pudră vanilat.

Prajitura Moara de vant

Prajitura Moara de vant

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.