Prajitura cu miere si nuci

Printeaza

Prajitura cu miere si nuci din: faina, zahar, miere, apa, esenta de vanilie, esenta de rom, praf de copt, lapte de soia, gris, zahar brun, nuca, migdale.

Ingrediente:Prajitura cu miere si nuci

Pentru blat:

  • 4 pahare cu făină
  • 1 pahar cu zahăr
  • 5 linguri cu miere
  • 3 pahare cu apă
  • 1 pahar cu ulei esenţă de vanilie
  • esenţă de rom
  • 1 praf de copt

Pentru crema:

  • 800 ml lapte de soia cu vanilie
  • 1 pahar cu griş
  • 6 linguri cu zahăr brun (pentru caramelizare)

Pentru glazura:

  • 10 linguri cu zahăr
  • 1 pahar cu apă esenţă de rom
  • 2 pahare cu miez de nucă şi migdale

 

Mod de preparare:

Prepară blatul: mixează zahărul cu apa până se dizolvă, adaugă pe rând celelalte ingrediente, continuând să amesteci până se omogenizează aluatul. Adaugă mierea şi esenţele. Toarnă aluatul într-o tavă tapetată şi dă la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit.

Intre timp, pune laptele la fiert, iar când clocoteşte adaugă grişul în ploaie, amestecând continuu. Lasă să fiarbă 20 de minute (până se întăreşte), la de pe foc şi împarte crema în două.

Pune zahărul la caramelizat, apoi amestecă-l cu o parte din crema de griş. Scoate blatul din cuptor (când încă nu e gata), toarnă deasupra crema simplă de griş, apoi pe cea cu zahăr caramelizat şi dă din nou la cuptor.

Pregăteşte glazura: pune la fiert apa cu zahărul. Când capătă consistenţa unui sirop, pune esenţa de rom, miejii de nucă şi migdalele şi mai lasă să dea în câteva clocote.

Scoate prăjitura din cuptor, toarnă deasupra glazura şi mai dă la cuptor pentru zece minute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.