Prajitura cu mere, scortisoara si smantana

Printeaza

Prajitura cu mere, scortisoara si smantana din: mere, zahăr, zahăr vanilat, scorţişoa­ră, făină, sare, praf de copt, unt, untură, smântână.

 

Ingrediente: Prajitura_cu_mere_scortisoara_si_smantana

  • 2 kg mere
  • 100 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • scorţişoa­ră (pentru cine o preferă)

Pentru cocă:

  • 500 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • un strop de sare
  • 1 praf de copt
  • 80 g unt
  • 1 lingură untură
  • 2-3 linguri smântână

Mod de preparare:

Cureţi merele, le razi pe răzătoarea mare, le căleşti cu zahărul şi adaugi fie scorţişoară, fie zahăr vanilat.

Laşi compoziţia să se răcească. între timp, frămânţi coca din făină, gălbenuşurile, zahărul, sarea, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, untul şi untu­ra, smântână.

Impărţi coca în două şi întinzi două foi de mărimea tăvii folosite. 0 foaie o pui în tava tapetată cu hârtie de copt, presari pesmet sau griş, adaugi stratul de mere (pe care le-ai stors de zeamă), îl nivelezi şi acoperi cu a doua foaie de aluat.

Inţepi această foaie din loc în loc, cu furculiţa. Dai la cuptor. După coacere, presari prăjitura cu 2ahăr pudră şi o tai după bunul plac: pătrate sau romburi.

Este delicioasă şi o poţi face până la sfârşitul toam­nei, folosind soiuri târzii de mere

Prajitura cu mere, scortisoara si smantana

Prajitura_cu_mere_scortisoara_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.