Prăjitură cu mălai şi măr

Printeaza

O reteta de prajitura cu malai si mar din: unt, malai, faina, paine, lapte, oua, ulei de masline, smochine, stafide, mere, scortisoara, sare, portocale si lamai.

Ingrediente:Prăjitură cu mălai şi măr

  • 1 cub de unt
  • 100g de mălai
  • 200g de făină
  • 100g de pâine veche de 1-2 zile
  • 500ml de lapte
  • 3 ouă mari, bătute
  • 50ml ulei de măsline
  • 100g de smochine uscate
  • 100g de stafide
  • 4 mere mari
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 1 linguriţă de sare
  • 2 portocale şi 2 lămâi

 

Mod de preparare:

Pâinea se mărunţeşte într-un robot (o poţi înlocui cu pesmet, la nevoie), apoi se amestecă împreună cu mălaiul şi făina (ingredientele uscate). Se rade coaja de la portocale şi lămâi pe o răzătoare cu ochiuri mici. Se amestecă bine cu laptele, uleiul, ouăle, sarea şi scorţişoara (ingredientele lichide).

Se încinge cuptorul la 180º C. Smochinele se taie sau se rup în fâşii; merele se cojesc şi se taie cubuleţe. Se unge cu unt o formă de prăjitură cu marginile rabatabile şi diametrul de 28cm. Se amestecă ingredientele uscate cu cele lichide, se adaugă smochinele, stafidele şi merele şi se amestecă încă o dată.

Se toarnă în forma de prăjitură şi se bagă la cuptor timp de 50-60 de minute sau până când aluatul devine rumen-auriu.

Prăjitură cu mălai şi măr

Prăjitură cu mălai şi măr

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.