Prajitura cu lamaie, cocos, miere si curmale

Printeaza

Prajitura cu lamaie, cocos, miere si curmale din: nuci, curmale, pudră de roşcove, lamaie, fulgi de cocos, caju, miere, ulei de cocos presat la rece.

Prajitura_cu_lamaie_cocos_miere_si_curmale

Ingrediente:

  • 100 g nuci
  • 50 g curmale
  • 1 lingură sau mai mult (în funcţie de gust) de pudră de roşcove

Pentru crema de lămâie şi cocos:

  • 1 lămâie
  • 150 g fulgi de cocos
  • 150 g caju
  • circa 100 ml miere
  • 100-150 ml ulei de cocos presat la rece

 

Mod de preparare:

Pui nucile şi curmalele (pe care le poţi înmuia puţin în apă caldă) în robot şi le mixezi până devin făinoase. Apoi adaugi pudra de roşcove şi continui pro­cesarea.

Compoziţia obţinută o pui în mod egal, în forme de inox (rotunde sau triunghiulare) şi le dai la rece.

Intr-un blender adaugi fulgii de cocos, cajuul, zeama de la o lă­mâie şi procesezi, până obţii o pastă densă.

Adaugi mierea, ulei de cocos presat la rece, topit pe baie de aburi, coaja de lămâie şi continui procesarea.

Crema obţinută o torni, cu grijă, peste blât şi dai totul la rece, pentru câteva ore.

Apoi scoţi inelul de inox, decorezi după bunul plac şi serveşti prăjitura cu mare drag.

Prajitura cu lamaie, cocos, miere si curmale

Prajitura_cu_lamaie_cocos_miere_si_curmale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.