Prajitura in trei straturi

Printeaza

Prajitura in trei straturi din: biscuiti, oua, zahar, margarina, praf de copt, mac, nuca de cocos, faina, lapte, frisca.

Ingrediente:Prajitura_in_trei_straturi

  • 1 pachet de biscuiţi obişnuiţi
  • 8 ouă
  • 500 g zahăr
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 margarină
  • 1 praf de copt
  • 100 g mac
  • 100 g nucă de cocos
  • 2 linguri făina
  • 300 ml lapte
  • 1/2 l frişcă

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi spumă albuşurile cu 250 g zahăr. încorporezi apoi pe rând macul, nuca de cocos, făina şi praful de copt, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Din acest amestec coci un blat.

Pentru cremă, freci 8 gălbenuşuri cu 200 g zahăr, 2 pliculeţe de zahăr vanilat şi 300 ml lapte. Le pui la fiert şi le laşi până se îngroaşă (amesteci tot timpul, pentru a nu se prinde).

Laşi crema astfel obţinută la răcit. După răcire, adaugi în cremă o margarină.

Insiropezi blatul (opţional) – dacă îţi plac prăjiturile însiropate – sau îl laşi aşa – dacă îţi plac prăjiturile mai uscate aşezi deasupra lui toată crema, iar peste cremă, un rând de cremă de biscuiţi, iar peste biscuiţi, un strat gros de frişcă bătută.

Prajitura in trei straturi

Prajitura_in_trei_straturi

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.