Prajitura cu iaurt si migdale

Printeaza

Prajitura cu iaurt si migdale din: faina, drojdie, unt, vanilie, zahar, oua, iaurt, migdale, apa.

Ingrediente:Prajitura cu iaurt si migdale

  • 3 ceşti făină
  • 1 1/2 linguriţă drojdie
  • 1 cană unt, vanilie
  • 1 cană zahăr
  • 6 ouă
  • 1 cană iaurt
  • 1/2 cană migdale

Sirop:

  • 2 căni zahăr cu 1 cană de apă

Mod de preparare:

Se amestecă zahărul cu untul în mixer, în jur de zece minute, adăugându-se gălbenuşurile de ou, făina cernută, drojdia, iaurtul şi albuşurile, bătute spumă separat.

După maximum încă două minute se toarnă compoziţia într-o formă unsă cu unt şi se ornează cu migdale zdrobite. Se coace în cuptor, la foc mic, înjur de o oră şi jumătate.

Când este gata, se stropeşte cu sirop.

Inainte de a fi tăiată, se lasă să se răcească.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.