Prăjitură gustoasă de morcovi, cu glazură de mascarpone şi lămâie verde

Printeaza

Prăjitură gustoasă de morcovi, cu glazură de mascarpone şi lămâie verde din: unt, zahar brun, oua, coaja si zeama de lamaie, faina, praf de copt, migdale, nuci, scortisoara, nucsoara, ghimbir, morcovi, sare de mare, mascarpone, branza de vaci, zahar pudra, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Această prăjitură cu morcovi este deosebit de gustoasă, iar glazura de mascarpone cu lămâie verde îi dă o notă aparte.

Ingrediente:Prajitura_gustoasa_de_morcovi_cu_glazura_de_mascarpone_si_lamaie_verde

  • 285 g unt nesărat, moale
  • 285 g zahăr brun de culoare deschisă
  • 5 ouă mari, separate în albuşuri şi gălbenuşuri
  • coaja rasă şi zeama de la o portocală
  • 170 g făină cu agenţi de creştere, cernută
  • o linguriţă cu vârf de praf de copt
  • 115 g migdale măcinate
  • 115 g nuci tocate, plus o mână pentru decor
  • o linguriţă cu vârf de scorţişoară rasă
  • un praf de cuişoare măcinate
  • un praf de nucşoară rasă
  • 1/2 linguriţă ghimbir măcinat
  • 285 g morcovi, curăţaţi şi daţi pe răzătoarea mare
  • sare de mare

Pentru glazura de mascarpone cu lămâie verde:

  • 115 g mascarpone
  • 225 g brânză de vaci grasă
  • 85 g zahăr pudră, cernut
  • coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi verzi

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 180°C (treapta 4). Ungeţi cu unt şi tapetaţi cu hârtie cerată o tavă de prăjituri pătrată sau rotundă, cu dimensiunea de 22 cm.

Amestecaţi untul cu zahărul, cu lingura sau în robotul de bucătărie, până când obţineţi o cremă uşoară şi albicioasă. Adăugaţi gălbenuşurile, unul câte unul, apoi coaja şi zeama de portocale.

Adăugaţi făina cernută şi praful de copt, migdalele măcinate, nucile tocate, condimentele şi morcovii raşi; amestecaţi până la omogenizare.

Intr-un bol, bateţi albuşurile cu un praf de sare până când se întăresc, apoi încorporaţi-le cu grijă în amestecul de mai sus.

Puneţi aluatul în tava pregătită şi coaceţi-l în cuptorul încins timp de 50 de minute, până când creşte şi devine auriu.

Verificaţi dacă e gata cu ajutorul unui beţişor. Dacă după 5 secunde beţişorul iese curat, prăjitura e gata; dacă e puţin lipicios, mai trebuie lăsată în cuptor.

După coacere, lăsaţi prăjitura să se răcească puţin în formă, iar după 10 minute scoateţi-o pe un grilaj şi lăsaţi-o să stea cel puţin o oră.

Amestecaţi toate ingredientele pentru glazură şi garnisiţi prăjitura cu un strat generos..Presăraţi deasupra nuci tocate.

Prăjitură gustoasă de morcovi, cu glazură de mascarpone şi lămâie verde

Prajitura_gustoasa_de_morcovi_cu_glazura_de_mascarpone_si_lamaie_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.