Prajitura gustoasa cu nuca de cocos

Printeaza

Prajitura gustoasa cu nuca de cocos din: zahăr, ouă, amoniac, otet, lapte, cacao, sare, faina,  zahăr vanilat, margarină, nucă de cocos.

Ingrediente pentru foi:

  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • o linguriţă amoniac
  • 2 linguri otet
  • 10 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • un praf sare
  • făină cât cuprinde

Ingrediente pentru cremă:

  • un litru lapte
  •  10 linguri făină
  •  10 plicuri zahăr vanilat
  •  un pachet margarină
  • 300 g zahăr
  • nucă de cocos

 

 

Mod de preparare Prajitura gustoasa cu nuca de cocos:

Se face un aluat din toate ingredi­entele, mai puţin cacao, iar când este aproape gata, se rupe o bucată de aluat, din care se formează 12 bile de mări­mea unei nuci şi se amestecă uşor cu 2 linguri de cacao.

Se transformă bilele în 12 batoane de lungimea tăvii şi se coc în cuptor.

Restul aluatului se împarte în două părţi, din care se întind două foi şi se coc şi ele.

Inainte de a băga la cuptor, se taie fiecare foai.e în trei părţi egale.

Intre timp, se prepară crema: se amestecă laptele cu zahăr şi cu făină şi se pune pe foc.

Se lasă să fiarbă, iar înainte de a lua de pe aragaz, se pune margari­na tăiată cubuleţe şi zahărul vanilat.

Se amestecă bine şi se mai lasă să dea un clocot.

După ce se răceşte crema, se mon­tează prăjitura: pentru că cele două foi au fost împărţite în trei părţi, se va pune crema pe partsa de mijloc a fiecărei foi.

Peste cremă se aşază 3 batoane cu ca­cao, cremă, apoi 2 batoane, iar cremă şi la sfârşit un baton.

Se lipesc apoi, părţile laterale ale foii, astfel încât să semene cu un acoperiş.

Se decoreaza cu putina crema si se presara nuca de cocos.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.