Prajitura gustoasa cu fructe si bezea

Printeaza

Prajitura gustoasa cu fructe si bezea din: oua, zahar pudra, unt, faina, praf de copt, lapte, fructe de sezon, zahar vanilat, zahar fin, migdale, amidon, oţet de mere.

Prajitura_gustoasa_cu_fructe_si_bezea

Ingrediente pentru blat:

  • 4 gălbenuşuri
  • 140 g zahăr pudră
  • 200 g unt moale
  • 450 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri lapte

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500 g fructe de sezon asortate (coacăze, merişoare; zmeură, caise, mere)
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 150 g zahăr fin
  • 100 g migdale decojite şi tocate mărunt
  • 5 albuşuri
  • 1 linguriţă amidon
  • 1 linguriţă oţet de mere

Mod de preparare:

Intr-un castron se bat gălbenuşurile cu zahăr şi unt. Se adaugă făina amestecată cu praf de copt, apoi laptele şi se frămân­tă un aluat omogen. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă (20 x 30 cm). Se pune deo­parte 1/3 din cantitatea de aluat, modelat în formă de bilă şi înfăşurat în folie trans­parentă. Se păstrează la frigider.

Din restul de aluat se întinde o foaie în­tre două straturi de folie transparentă; se aşază în tavă. Se curăţă fructele, se spală, se şterg, eventual se taie bucăţi sau se rad (merele). Se amestecă împreună cu zahărul vanilat, migdale şi 50 g zahăr fin. Se repartizează pe blat.

Se bat albuşurile şi se înglobează apoi treptat zahărul rămas şi amidonul; la final se adaugă oţetul. Se repartizează bezeaua peste stratul de fructe. Deasupra se rade restul de aluat. Se coace 40-45 min. în cuptorul încins la 170-180 °C.

Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă sâ se răcească şi se taie bucăţi.

Prajitura gustoasa cu fructe si bezea

Prajitura_gustoasa_cu_fructe_si_bezea

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A fost buna prajitura cu fructe?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.