Prajitura cu gris, cacao si miere

Printeaza

Prajitura cu gris, cacao si miere din: oua, zahar, miere, ulri, lapte, bicarbonat de sodiu, faina, zahar vanilat, griş, unt sau margarină, cacao, apa.

Ingrediente pentru blat:Prajitura cu gris, cacao si miere

  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 3 linguri miere
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingură bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru cremă:    

  • 450 g făină
  • 500 ml lapte
  • 7 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 7 linguri griş
  • 1 pachet unt sau margarină

Ingrediente pentru glazură:

  • 1 lingură rasă cacao
  • 3 linguri apă
  • 6 linguri zahăr

Mod de preparare:

Freci ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Apoi adaugi mierea, uleiul, laptele şi bicarbonatul stins în puţin oţet. Pui compoziţia la foc domol şi amesteci mereu până se face cremoasă şi îşi schimbă culoarea, lei vasul de pe foc şi pui făina, amestecând încet.

Pui aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptor pentru 35-40 de minute, la foc potrivit.

Pentru crema, pui laptele pe foc împreună cu zahărul tos şi cu cel vanilat. înainte să fiarbă, torni grisul în ploaie în lapte şi laşi pe foc până se îngroaşă.

După ce s-a îngroşat, stingi focul şi dai vasul deoparte. Adaugi untul în crema fierbinte şi freci bine până la topirea definitivă a untului. Tai blatul în două foi.

Aşezi pe o tavă dreptunghiulară prima parte de blat, întinzi toată crema şi acoperi cu cealaltă foaie de blat. Pentru glazură, fierbi ingredientele împreună şi torni imediat glazura peste prăjitură.

Presari deasupra glazurii nucă de cocos albă, din belşug.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.