Prajitura Greta Garbo

Printeaza

Prajitura Greta Garbo din: margarina, oua, praf de copt, zahar vanilat, lamaie, smantana, faina, nuci, zahar, gem, zahar pudra, cacao, apa, drajeuri, cocos.

Ingrediente:Prajitura Greta Garbo

  • 250 g margarină
  • 2 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie
  • 2 linguri smântână
  • 450-500 g făină

Pentru umplutura:

  • 250 g nuci măcinate
  • 200 g zahăr
  • 1 borcan gem acrişor

Pentru glazura de cacao:

  • 150 g zahăr pudră
  • 1 lingură cu vârf cacao
  • 2-3 linguri apă clocotită
  • drajeuri decor
  • cocos răzuit

 

 

Mod de preparare:

Margarina moale se freacă cu făina amestecată cu praful de copt. Se face o adâncitură în mijloc, se pun
ouăle bătute (din care se opreşte puţin pentru uns prăjitura) şi restul ingredientelor. Se face un aluat nu prea moale, care se împarte în trei şi se întind foi.

Se pune în tava tapetată cu hârtie de copt o foaie, se unge cu gem şi se presară cu jumătate din amestecul de nucă şi zahăr; se pune a doua foaie, gem şi restul amestecului de zahăr cu nucă măcinată, iar deasupra se pune a treia foaie. Se apasă bine marginile, se înţeapă prăjitura cu furculiţa.

Pe deasupra se unge cu ou bătut şi se dă la cuptor.

Se amestecă toate ingredientele pentru glazură, obţinându-se un amestec ca o smântână. Se unge prăjitura cu glazura obţinută. Când s-a răcit, se presară bombonele şi cocos.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place prajitura asta, sa vad daca imi si iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.