Prajitura glazurata cu cafea

Printeaza

Prajitura glazurata cu cafeaPrajitura glazurata cu cafea din: oua, zahar pudra, zahar vanilat, faina, praf de copt, pesmet, nuca, cafea, frisca.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 100 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 linguri pesmet
  • 50 g nucă măci­nată
  • 125 ml cafea preparată
  • 250 ml frişcă lichidă

Ingrediente glazură: 150 g zahăr pudră, 125 ml cafea preparată.

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu cele 100 g zahăr pudră şi 1 plic de zahăr vanilat. Amesteci făina cu praful de copt, nuca şi cafeaua răcită şi adaugi albuşurile bătute spumă şi gălbşurile. Pui compoziţia obţinută într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o coci la foc tare 20 de minute.

După ce se coace şi se răceşte blatul, îl tai în două părţi. Baţi frişca cu al 2-lea plic de zahăr vanilat, opreşti 2 linguri pentru omat, iar pe cea rămasă o întinzi pe o parte de blat.

Aşezi a doua parte de blat şi întinzi glazura pregătită simplu (fără foc, la rece) din zahărul pudră amestecat cu cafeaua preparată. Laşi prajitura la răcit, apoi o tai bucăţi cu un cuţit pe care-l treci înainte prin apă fierbinte. Aşezi oucăţile pe un olatou si le ornezi cu frişcă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.