Prajitura cu ghimbir si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu ghimbir si scortisoara din: melasă, unt, faina, oua, praf de copt, ghimbir, scortisaora, sare, ulei.

Ingrediente:Prajitura cu ghimbir si scortisoara

  • 150 g melasă
  • 150 g unt
  • 250 g făină
  • 2 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriţă cu ghimbir ras
  • 1 linguriţă scorţi­şoară fin măcinată
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură ulei pentru tavă

Mod de preparare:

Cerni într-un castron făina împreună cu praful de copt şi scorţişoara.

Pui la fiert 200 ml apă, iar când clocoteşte adaugi untul tăiat în cubuleţe, stingi focul şi laşi lichidul să se mai răcească.

In amestecul de prafuri, pui ghimbirul proaspăt ras, sarea şi apa călduţă cu untul.

Amesteci şi încorporezi treptat ouăle bătute cu zahărul brut.

Torni compoziţia într-o tavă de 25×35 cm tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei.

O coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute.

Porţionezi prăjitura după ce s-a răcit complet în tava.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.