Prajitura frageda cu piersici

Printeaza

Prajitura frageda cu piersici din: piersici, zahar, faina, unt, oua, faina de migdale.

Ingrediente:Prajitura_frageda_cu_piersici

  • 6 piersici
  • 300 g zahar
  • 150 g faina
  • 60 g unt
  • 4 oua
  • 50 g faina de migdale

 

Mod de preparare:

Pe foc se pun 150 g zahăr si 4 linguri de apă si se lasă să se caramelizeze. Intre timp, se curăţă fructele de sâmburi, iar caramelul se repartizează în mai multe forme mici sau o formă mare. Caramelul se întinde pe tot interiorul formelor.

Se topeşte untul, iar gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr. Se adaugă făina $i făina de migdale, se amestecă si apoi se pune untul topit. Se adaugă albuşurile bătute spumă şi se repartizează aluatul în forme.

Se aşază jumătăţi sau chiar câte o piersică întreagă si se coace prăjitura 40 de minute.

Prajitura frageda cu piersici

Prajitura_frageda_cu_piersici

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.