Prajitura frageda cu piersici
PrinteazaPrajitura frageda cu piersici din: piersici, zahar, faina, unt, oua, faina de migdale.
- 6 piersici
- 300 g zahar
- 150 g faina
- 60 g unt
- 4 oua
- 50 g faina de migdale
Mod de preparare:
Pe foc se pun 150 g zahăr si 4 linguri de apă si se lasă să se caramelizeze. Intre timp, se curăţă fructele de sâmburi, iar caramelul se repartizează în mai multe forme mici sau o formă mare. Caramelul se întinde pe tot interiorul formelor.
Se topeşte untul, iar gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr. Se adaugă făina $i făina de migdale, se amestecă si apoi se pune untul topit. Se adaugă albuşurile bătute spumă şi se repartizează aluatul în forme.
Se aşază jumătăţi sau chiar câte o piersică întreagă si se coace prăjitura 40 de minute.
Prajitura frageda cu piersici
Pofta buna!