Prajitura fina cu ciocolata alba

Printeaza

Prajitura fina cu ciocolata alba din: zahar, faina, ulei, zahar vanilat, esenta de vanilie, sare, ciocolata alba, frisca, gelatina, dulceata de caise.

Ingrediente:Prajitura_fina_cu_ciocolata_alba

pentru blat:

  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 5 linguri de ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • sare

pentru crema:

  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca
  • 10 g gelatina
  • 125 g dulceata de caise

pentru ornat:

  • 100 g ciocolata alba

 

Mod de preparare:

Freacă gălbenuşurile cu puţină esenţă de vanilie. Toarnă uleiul treptat, ca la maioneză. Bate albu-şurile cu zahărul şi zahărul vanilat, adaugă un praf de sare. Adaugă treptat gălbenuşurile frecate şi încorporează făina amestecând de jos în sus.

Pune compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Lasă la cuptor, la foc mediu, 40-45 de minute, între timp, rupe ciocolata în bucăţele şi amestec-o la bain-marie cu 100 ml de frişcă, până se topeşte. Las-o să se răcorească, apoi încorporează gelatina hidratată în cinci linguri de apă rece şi dizolvată la bain-marie.

Bate restul de frişcă şi adaugă treptat crema de ciocolată. Taie blatul în două. Unge o parte cu puţină cremă şi dulceaţă şi acoperă cu celaltă parte, pe care întinzi restul de cremă. Rade deasupra ciocolată albă şi lasă la rece o oră.

Prajitura fina cu ciocolata alba

Prajitura_fina_cu_ciocolata_alba

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.