Prăjitură festivă

Printeaza

Prăjitură festivă

Ingrediente:Prăjitură festivă

  • 10 oua
  • 300g zahăr pudră
  • 200g nuci măcinate
  • l00g făină
  • 300g zahăr tos
  • 300g unt
  • 50ml rom
  • 2 linguriţe zahăr vanilat
  • 1 lingură coajă de lămâie
  • 2 linguriţe nes
  • l00g ciocolată menaj

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul pudră. Când compoziţia s-a întărit, se adaugă nucile măcinate şi l00g faină în ploaie.

Din această compoziţie se coc trei foi în 3 tăvi unse cu unt şi tapetate cu faină.

Pentru cremă, se bat în baie de abur 1 gălbenuşurile cu zahărul tos. Când compoziţia îşi dublează volumul, se ia de pe foc şi, după ce s-a răcit, se adaugă untul bătut spumă.

Se amestecă bine crema şi se împarte în mod egal în trei castroane. In două dintre ele se adaugă mirodenii (rom, vanilie, coajă de lămâie).

Cu acestea două se umplu foile. In ultima cantitate de cremă se pune ness-ul şi se unge cu ea foaia de deasupra.

Se rade ciocolată deasupra şi se taie prăjitura în romburi sau pătrate, a doua zi, după ce a stat la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.