Prajitura fara gluten

Printeaza

Prajitura fara gluten din: faina, cacao, unt, zahar, vanilie, oua, ciocolata.

Ingrediente:Prajitura fara gluten

  • 125 g făină de hrişcă
  • 80 g cacao
  • 1/2 linguriţă sare
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr alb
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 3 ouă medii
  • 200 g ciocolată amară

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 175°C şi se tapetează o tavă de 20×20 cm cu hârtie de copt.

Intr-un bol se amestecă făina de hrişcă cu praful de cacao şi sarea.

In alt bol se omogenizează cu un tel untul topit şi răcorit împreună cu zahărul alb, până se formează o cremă spumoasă. Se adaugă apoi ouăle pe rând, unul câte unul, omogenizând mereu, apoi se pune şi vanilia. Se amestecă ingredientele uscate cu cele lichide.

Ciocolata se taie grosier cu cuţitul; se înglobează în aluat 130 g ciocolată.

Se toarnă aluatul în tavă, se nivelează cu spatula, iar restul de ciocolată tocată se presară deasupra. Se coace negresa timp de aproximativ 20 de minute, la cuptorul pregătit, apoi se scoate din cuptor şi se lasă la răcorit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.