Prăjitura fantezie cu prune

Printeaza

Prăjitura fantezie cu prune din: foitaj, prune, zahar, budinca de vanilie.

Ingrediente:Prăjitura fantezie cu prune

  • 500 g foitaj
  • 500 g prune
  • 150 g zahăr tos
  • budincă de vanilie (din 1/2 plic praf de budincă)

 

Mod de preparare:

Tai jumătate din aluat şi îl mai întinzi puţin, până ajunge la dimensiunea tăvii (1 tavă cu dimensiunea de 15/30 cm). Pui hârtie de copt pe tavă, aşezi aluatul întins şi-l înţepi pe toată suprafaţa cu o furculiţă.

Coci aluatul timp de 7-8 minute, apoi îl laşi să se răcească. Pregăteşti budinca după indicaţiile de pe plic, apoi întinzi crema peste foaia de aluat.

Cureţi de sâmburi prunele şi le aşezi în rânduri peste cremă, întinzi cea de-a doua jumătate de aluat, apoi cu un cuţit ascuţit faci un grilaj, lăsând la margine 3 cm netăiat, iar fâşiile din interior să aibă 2 cm între ele.

Aşezi grilajul peste prune, lăsând fructele să se ivească printre straturi, apoi apeşi pe margini. Ungi deasupra cu ou şi presari zahăr într-un strat gros, pe toată suprafaţa.

Pui la copt pentru 4-5 minute, la temperatură mare, apoi micşorezi focul şi mai laşi 10-12 minute, până ce aluatul creşte şi devine rumen.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.