Prajitura din cartofi cu caise

Printeaza

Prajitura din cartofi cu caise din: unt, zahar, oua, smantana, cartofi, faina, praf de copt, caise, menta.

Ingrediente:Prajitura din cartofi cu caise

Aluat:

  • 150 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 3 linguri smântână
  • 100 g cartofi fierţi în coajă
  • 140 g făină
  • 1/2 pachet praf de copt
  • grăsime şi făină pentru uns tava
  • 500 g caise
  • frunze de mentă

Crustă:

  • 80 g făină
  • 50 g zahăr
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Se taie untul în bucăţele mici şi se freacă într-un castron mare, cu zahărul, până devine spumă. Se încorporează treptat oul şi smântână.

Se lasă cartofii fierţi să se răcească, se curăţă de coajă şi se dau prin râzătoare. Se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă cartofii raşi şi făina şi se amestecă bine.

Se spală caisele, se taie jumătăţi şi se îndepărtează sâmburele. Pentru crustă, se amestecă făina cu zahărul, se adaugă untul tăiat în fâşii subţiri şi se amestecă.

Se unge forma de prăjitură cu unt şi se presară cu făină. Se toarnă aluatul. Se pun caisele deasupra şi se presară şi compoziţia de crustă.

Se coace 40 de minute.

Se lasă să se răcească fără să se scoată din tavă, apoi se decorează cu frunze de mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.