Prajitura din aluat frantuzesc

Printeaza

Prajitura din aluat frantuzesc din: faina, unt, apa, sare, gem.

Ingrediente:Prajitura din aluat frantuzesc

  • 250 g faină
  • 200 g unt
  • 1 ceaşcă mare cu apă
  • sare
  • gem de caise

 

 

Mod de preparare:

Cerneţi faina într-un castron adânc, faceţi o adâncitură în care puneţi apa caldă, un praf de sare şi puţină vanilie.

Frământaţi împreună cu jumătate din cantitatea de unt topit, întindeţi aluatul, rulaţi-l şi lăsaţi-l în congelator 30 min.

Intindeţi cu sucitorul foaie subţire, ungeţi cu restul de unt, frământaţi 10 min şi întindeţi aluatul, apoi tăiaţi din el diferite forme. Coaceţi în tavă neunsă, la foc viu, scoateţi-le când se desprind de tavă.

Lipiţi prăjiturile câte două, unse cu gem de caise.

Serviţi-le când s-au mai răcit, pudrate cu zahăr farin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.