Prajitura de zmeura cu fulgi de migdale
PrinteazaPrajitura de zmeura cu fulgi de migdale din: zmeura, unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, migdale.
- 1 kg zmeură (proaspătă sau congelată)
- 500 g unt
- 400 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 10 ouă
- 500 g făină
- 1 plic praf de copt
- 100 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se pregăteşte zmeura, respectiv se dezgheaţă cea congelată şi se scurge. Se bat spumă untul, zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă ouăle pe rând până ce s-a format un amestec cremos, moale. Se înglobează făina şi praful de copt şi se amestecă bine.
Se întinde aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Se aşază zmeura strâns, una lângă cealaltă, se presează uşor, se presară fulgii de migdale şi se coace prăjitura pe nivelul cel mai de jos al cuptorului 50-55 de minute.
Eventual, se presară zahăr pudră la final.
Prajitura de zmeura cu fulgi de migdale
Pofta buna!