Prajitura de toamna

Printeaza

Prajitura de toamna din: faina, zahar, unt, sare, crema de branza, zahar pudra, ou, faina, dulceata de afine, struguri, nuci.

Ingrediente:Prajitura_de_toamna

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 50 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • 1 vârf de cuţit de sare

Pentru umplutură:

  • 250 g cremă de brânză
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 gălbenuş
  • 3-4 linguri făină
  • 6-7 linguri dulceaţă de afine
  • 200-300 g struguri albi şi roşii
  • 30 g nuci

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, amesteci cu mâna făina cernută, sarea, zahărul pudră şi untul tăiat cuburi.
Amesteci până se încorpo¬rează untul şi rezultă un aluat sfărâmicios, pe care îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi la rece.

Pentru umplutură amesteci brânza cu zahărul pudră.

Adaugi oul şi gălbenuşul şi mixezi până le încorporezi, apoi adaugi făina şi omogenizezi.

Intinzi pe hârtie de copt un pătrat cu dimensiunea tăvii (21×21 cm). Aşezi aluatul şi hârtia în tavă, îl ungi cu dulceaţă, întinzi uniform crema de brânză şi deasupra pui boabele de struguri în şiruri, apăsându-le uşor ca să intre în cremă.

Coci prăjitura la foc mediu (180 °C), timp de 50-55 de minute. Scoţi tava şi presari nucile tocate, apoi continui coacerea pentru încă 5 minute.
Porţionezi prăjitura după ce s-a răcit complet în tavă.

 

Prajitura de toamna

Prajitura_de_toamna

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.