Prajitura de Savoia

Printeaza

Prajitura de Savoia din: oua, faina, amidon, zahar, unt.

Ingrediente:Prajitura de Savoia

  • 8 ouă
  • 125 g făină
  • 125 g amidon
  • 200 g + 50 g zahăr zahăr pudră, pentru servit
  • unt şi făină pentru formă

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu amidonul. Gălbenuşurile se mixează cu 200 g zahăr. Albuşurile se bat spumă şi, când aceasta se formează, se adaugă 50 g zahăr, amestecând.

Făina se pune peste gălbenuşuri şi se adaugă spuma de albuşuri.

Forma sau formele de copt se ung cu unt şi se presară cu făină. Se toarnă aluatul şi se lasă la cuptor, la foc mic, pentru 75 de minute.

Se pudrează cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.