Prajitura de post cu gem

Printeaza

Prajitura de post cu gem din: zahar, ulei, gem, apa, bicarbonat, faina, arome, nuci.

Ingrediente:

  • 200 g zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri gem
  • 1 cană cu apă
  • 1 lingură rasă de bicarbonat
  • făină
  • arome
  • nuci tăiate

Pentru glazură:

  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură apă
  • 80 g margarină vegetală

 

Mod de preparare:

Baţi bine cu mixerul zahărul, cu apa, cu uleiul, cu gemul şi, la urmă, adaugi aromele.

La sfârşit, adaugi nucile, bicarbonatul stins şi făină cât cuprinde ca să rezulte un aluat puţin mai gros decât cel de chec.

Omogenizezi şi torni compoziţia într-o tavă mai mică, unsă cu ulei. Dai tava la cuptor timp de 20-25 de minute.

Cât e prăjitura fierbinte, torni glazura. Pentru glazura, pui la foc 2 linguri de cacao, 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de apă, iar când începe să fiarbă, pui margarina şi amesteci rapid.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura cu gem si scortisoara

Prajitura cu gem si scortisoara din: faina, zahar, unt, ou, scortisoara, praf de copt, gem de capsune. Ingrediente: 250 g faina 160 g zahăr pudra 100 g unt un ou 1/2 linguriţă zahăr vanilat 1/2 lingurita scortisoara o lingurita praf de copt un praf sare un borcan de 340 g gem de capsune   Mod de preparare: […]

Prajitura cu smochine si migdale

Prajitura cu smochine si migdale din: faina, praf de copt, bicarbonat, sare, nucsoara, zahar, oua lapte batut, unt, vanilie, migdale, smochine, fulgi de migdale. Ingrediente pentru prajitura:  2 1/2 cani faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu sare 1/2 linguriță 1/4 linguriță de nucșoară 1/2 cană de zahăr 2 oua 1 […]

Prajitura cu fructe si crema de mascarpone

Prajitura cu iaurt si fructe de padure

Prajitura cu iaurt si fructe de padure din: oua, zahar, faina, unt, iaurt, frisca, fructe. Ingrediente: Pentru aluat: 2 ouă 125 g zahăr tos 125 g făină de migdale 45 g făină de grâu 25 g unt un praf sare Pentru umplutură: 500 g iaurt bine scurs 300 ml friscă lichidă 100 g zahăr pudră […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.