Prajitura de post cu gem

Printeaza

Prajitura de post cu gem din: zahar, ulei, gem, apa, bicarbonat, faina, arome, nuci.

Ingrediente:Prajitura de post cu gem

  • 200 g zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri gem
  • 1 cană cu apă
  • 1 lingură rasă de bicarbonat
  • făină
  • arome
  • nuci tăiate

Pentru glazură:

  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură apă
  • 80 g margarină vegetală

 

Mod de preparare:

Baţi bine cu mixerul zahărul, cu apa, cu uleiul, cu gemul şi, la urmă, adaugi aromele. La sfârşit, adaugi nucile, bicarbonatul stins şi făină cât cuprinde ca să rezulte un aluat puţin mai gros decât cel de chec.

Omogenizezi şi torni compoziţia într-o tavă mai mică, unsă cu ulei. Dai tava la cuptor timp de 20-25 de minute.

Cât e prăjitura fierbinte, torni glazura. Pentru glazura, pui la foc 2 linguri de cacao, 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de apă, iar când începe să fiarbă, pui margarina şi amesteci rapid.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.