Prajitura de mere si stafide

Printeaza

Prajitura de mere si stafide din: faina, unt, zahar, oua, smantana, mere, stafide, scortisoara.

Ingrediente:Prajitura de mere si stafide

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 250 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 2 linguri smântână
  • un praf de sare
  • 2 gălbenuşuri (pentru uns)

Pentru umplutură:

  • 1,5 kg mere
  • 150 g zahăr
  • 60 g stafide
  • 1 linguriţă scorţişoară

 

Mod de preparare:

Amestecă ingredientele de aluat. Frământă şi împarte în două. Dă-le la rece cât pregăteşti umplutura. Decojeşte merele, dă-le pe răzătoarea mare, apoi scurge-le.

Ţine stafidele la hidratat în puţină apă.

Intinde prima foaie de aluat, aşaz-o în tavă, înţeapă cu furculiţa. Pune merele şi stafidele amestecate cu zahăr şi scorţişoară şi nivelează, întinde deasupra cealaltă foaie de aluat.

Unge cu gălbenuş. Coace prăjitura 50 de minute.

Serveşte-o rece, pudrată cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.