Prajitura de gris cu pere

Printeaza

Prajitura de gris cu pere din: gris, faina, oua, zahar, ulei, praf de copt, pere, vanilie.

Ingrediente:Prajitura de gris cu pere

Aluat:

  • 200 g griş
  • 150 g iaurt
  • 50 g făină
  • 4 ouă
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 1/a lămâie (zeama)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 6 pere

Sirop:

  • 500 ml apă
  • 150 g zahăr
  • 1 vanilie

 

Mod de preparare:

Pentru sirop, pune la fiert apa cu zahărul. Când clocoteşte, adaugă conţinutul păstăii de vanilie. Decojeşte perele şi lasă-le întregi. Toarnă siropul peste ele şi lasă-le să se pătrundă.

Bate ouăle cu zahărul, adaugă uleiul, apoi iaurtul. Toarnă grisul în ploaie şi făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul. Adaugă zeama de lămâie şi amestecă.

Toarnă compoziţia într-o tavă rotundă, pune din loc în loc perele scurse şi coace 30 de minute.

Când e gata, cât e fierbinte, stropeşte cu siropul rămas de la pere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.