Prajitura de casa

Printeaza

Prajitura de casa din: oua, zahar, sare, cocos, mac, praf de copt, faina, lapte, unt, budinca, biscuiti, cafea, fulgi de cocos.

Ingrediente:Prajitura de casa

Pentru blat:

  • 8 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • un praf sare
  • 50 g cocos
  • 100 g mac
  • un plic praf de copt
  • 4 linguri făină

Pentru cremă:

  • 8 gălbenuşuri
  • 8 linguri zahăr
  • 300 ml lapte
  • un plic budincă de vanilie
  • 250 g unt
  • 150 g biscuiţi populari
  • 100 ml cafea

Pentru decor:

  • fulgi de cocos

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se mixează într-un castron albuşurile cu praful de sare, se adaugă zahărul şi se mixează până se topeşte. La final, se încorporează (folosindu-se o lingură) făina amestecată cu praful de copt, cocosul şi macul.

Se întinde compoziţia obţinută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la cuptorul preîncălzit până se rumeneşte puţin bezeaua deasupra.

Se lasă bezeaua cu mac să se răcească, apoi se desprinde hârtia de copt.

Pentru cremă, se mixează gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, se adaugă peste ele budinca de vanilie amestecată cu laptele rece şi se pune la foc mic până se îngroaşă, amestecând mereu.

Se acoperă cu o folie alimentară şi se dă la rece. Untul se mixează spumă, în el se adaugă budinca deyanilie, lingură cu lingură, şi se omogenizează, apoi se întinde crema peste bezeaua de mac.

Biscuiţii se trec prin cafea îndulcită şi se aşază unul lângă altul peste cremă. Se mai pune un strat subţire de cremă şi se presară fulgi de cocos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.