Prajitura de casa cu malai

Printeaza

Prajitura de casa cu mălai din: unt, zahar, oua, malai, faina, praf de copt, portocale, gem.

Ingrediente:Prajitura de casa cu malai

  • 250 g unt
  • 250 g zahăr
  • 4 ouă
  • 140 g mălai fin
  • 200 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • • coaja si sucul de la 2 portocale

Pentru servit:

  • gem, după gust
  • zahăr pudra

 

Mod de preparare:

Untul şi zahărul se amestecă pentru a obţine o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând după fiecare.

Făina se amestecă bine cu mălaiul şi praful de copt şi se adaugă, apoi se pun 100 ml suc de portocale şi coaja răzuită.

Se transferă aluatul în mai multe forme mici de guguluf sau una mare şi se lasă la cuptor pentru 45 de minute. Se aduce la masă cu gem deasupra şi zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.