Prajitura de casa cu crema de cacao

Printeaza

Prajitura de casa cu crema de cacao din: zahar, faina, vanilie, biscuiti, oua, ulei, sare, lapte, unt, nuca, ciocolata.

Ingrediente:Prajitura de casa cu crema de cacao

Pentru blat:

  • 6 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • esenţă vanilie
  • 1/2 kg biscuiţi populari
  • 5 ouă
  • o lingură ulei
  • sare

Pentru cremă:

  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri praf pentru budincă de cacao
  • 10 linguri zahăr
  • 200 g unt
  • 100 g nucă prăjită si măcinată

Pentru sirop:

  • 300 ml apă
  • 6 linguri zahăr
  • esenţă lămâie

Pentru decor:

  • 50 g ciocolată

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile frecate cu o lingură de ulei, făina şi esenţa de vanilie.

Se toarnă compoziţia în tavă şi se coace la foc potrivit 30 de minute.

Pentru sirop, se fierb ingredientele.

Pentru cremă, se pune la fiert 650 ml lapte. Budinca se amestecă cu zahărul şi laptele rămas, se adaugă peste lapte şi se fierbe amestecând continuu 3-5 minute.

Crema se dă de pe foc şi se lasă să se răcească, după care se adaugă treptat untul şi nuca.

Se însiropează blatul, se pune 1/4 din cremă, apoi se însiropează biscuiţii şi se aşază peste cremă, iar un rând de biscuiţi, iar cremă, iar biscuiţi şi, la sfârşit, ultimul rând cremă.

Se rade ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.