Prajitura cu zmeura si struguri

Printeaza

Prajitura cu zmeura si struguri din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, sare, lichior, frisca, crema de branza, smantana, gelatina, zmeura, struguri.

Ingrediente:Prajitura_cu_zmeura_si_ciocolata

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

Pentru sirop:

  • 50 ml lichior Amaretto

Pentru cremă:

  • 3 linguri zahăr
  • 2 cutii frişcă lichidă (de 200 ml)
  • 2 cutii cremă de brânză (de 200 g)
  • 2 cutii smântână (de 200 g)
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 plicuri întăritor frişcă
  • 2 plicuri gelatină
  • 200 ml apă rece
  • 700 g zmeură

Pentru decor:

  • 300 g zmeură
  • 2 ciorchini de struguri
  • 2 plicuri tort gelee
  • 400 ml apă
  • 2 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşurile cu sarea, iar gălbenuşurile cu zahărul. Pui albuşurile peste gălbenuşuri, adaugi făina, cacaua, praful de copt şi omogenizezi.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit, 20-25 de minute.

Pentru cremă, pui gelatina la înmuiat in apă rece. Mixezi frişca cu zahărul vanilat şi cu întăritorul, apoi amesteci cu crema de brânză şi smântână.

Pui zmeura la foc cu zahărul şi puţină apă şi laşi 15 minute. Adaugi gelatina peste siropul de zmeură după ce s-a mai răcit, apoi torni peste cremă, omogenizezi şi laşi la frigider o oră.

Tai blatul în două părţi. Insiropezi o parte cu lichior, pui jumătate din cremă, al doilea blat şi restul de cremă. Ornezi cu zmeură şi struguri.

Intre timp, pui plicurile de tort gelee cu apă şi zahăr pe foc şi laşi câteva minute. Adaugi amestecul după ce s-a răcit peste prăjitură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.