Prajitura cu zmeura si biscuiti

Printeaza

Prajitura cu zmeura si biscuiti din: biscuiti, unt, miere, frisca, dulceata de zmeura, gelatina, suc de zmeura, jeleu, sirop de zmeura, zmeura.

Ingrediente:Prajitura_cu_zmeura_si_biscuiti

Pentru primul blat:

  • 200 g biscuiţi măcinaţi mărunt
  • 75 g unt topit
  • 2 linguri miere

Pentru cremă:

  • 200 ml frişcă lichidă
  • 4 linguri dulceaţă de zmeură
  • 10 g gelatină (un plic)
  • 100 ml suc de zmeură

Pentru al doilea blat:

  • 100 g biscuiţi mărunţiţi mai mare
  • 10 g (1 plic) jeleu pentru tort
  • 300 ml sirop de zmeură
  • o mână de zmeură

 

Mod de preparare:

Amesteci biscuţii măcinaţi fin, cu untul moale şi mierea, după care îi pui într-o formă rotundă de tort biscuiţi (25 cm) cu inel detaşabil, tasezi bine cu o lingură şi laşi la rece.

Pentru crema, mixezi frişca până se întăreşte, apoi adaugi în fir subţire gelatina topită la bain-marie, dar întâi hidratată în apă rece.

Torni acest amestec în formă, peste biscuiţi, apoi adaugi siropul şi dulceaţa, amestecate uşor cu o linguriţă de frişcă.

Pentru al doilea blat, deasupra cremei presari biscuiţii rupţi în bucăţi mai mari, apoi ornezi deasupra cu zmeură şi torni jeleul de tort, preparat cu siropul de zmeură, conform instrucţiunilor.

Inainte de a o porţiona, laşi prăjitura la rece cel puţin 3 ore.

Prajitura cu zmeura si biscuiti

Prajitura_cu_zmeura_si_biscuiti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.