Prajitura cu zmeura, coaja rasa de lamaie si portocala

Printeaza

Prajitura cu zmeura, coaja rasa de lamaie si portocala

Prajitura cu zmeura, coaja rasa de lamaie si portocala din: zmeura, oua, zahar, faina, portocala, lamaie, praf de copt.

Ingrediente:

  • 200 g zmeură
  • 6 ouă
  • 1 cană cu zahăr
  • 2 căni cu făină
  • 1 linguriţă coajă rasă de portocală şi lămâie
  • 1 praf de copt

 

Mod de preparare:

Baţi albuşul spumă cu zahărul şi adaugi gălbenuşurile unul câte unul. încorporezi apoi făina pe jumătate, după care pui praful de copt stins cu oţet. Adaugi coaja de lămâie şi restul de făină, amesteci ca să nu aibă coco­loaşe şi torni compoziţia în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Dai tava la cuptorul încălzit în pre­alabil 10 minute la foc mare până când creşte un pic aluatul. Pui imediat fructele, dai focul mic şi muţi tava pe un raft mai sus. în 30 de minute prăjitura este coaptă. Laşi prăjitura să se răcească puţin după care o scoţi din tavă şi o pudrezi cu zahăr pudră sau fulgi de nucă de cocos.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.