Prajitura cu struguri si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu struguri si ciocolata din: iaurt, ulei, zahar, struguri, ciocolata, faina, oua, lamaie, sare, bicarbonat.

Ingrediente:Prajitura cu struguri si ciocolata

  • 150 ml iaurt
  • 100 ml ulei
  • o cană zahăr
  • 4 ouâ
  • 2 câni făină
  • o linguriţă bicarbonat
  • o linguriţă zeama de lămâie
  • un praf sare
  • un kg struguri negri sau albi
  • 100 g zahăr
  • 50 g ciocolată, pentru decor

 

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă iaurtul şi, treptat, uleiul, apoi făina şi praful de sare. Se stinge bicarbonatul cu zeamă de lămâie şi se toarnă peste aluat.

Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie.

Se spală strugurii, se desprind boabele, se trec prin făină şi se aşază peste aluat. Se dă prăjitura la cuptor, la foc potrivit.

Intre timp, se bat albuşurile cu 100 g zahăr şi, când prăjitura e aproape coaptă, se toarnă bezeaua. Se pune din nou la copt pentru 10-15 minute. După ce este gata, se lasă să se răcească şi se presară ciocolată rasă.

Se ţine prăjitura la frigider 30 de minute, apoi se taie şi se aduce la masă, socotind două bucăţi pentru fiecare porţie. Prăjiturile se servesc ornate cu ciocolată rasă şi cu boabe de struguri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.