Prajitura cu strat de mere si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu strat de mere si scortisoara din: oua, faina, praf de copt, apa, zahar, mere, unt, scortisoara.

Ingrediente:Prajitura cu strat de mere si scortisoara

  • 6 ouă
  • 160 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 30 ml apă rece
  • 150 g zahăr

Pentru stratul de mere:

  • 6 mere
  • 150 g zahăr
  • 50 g unt
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Cureţi merele de coajă şi le tai cubuleţe. Intr-un vas pui untul, adaugi merele, zahărul şi scorţişoara.

Laşi la foc mic să fiarbă, până ce merele se înmoaie. Când au fiert şi sucul format a scăzut, dai amestecul la rece.

Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu zahăr şi apă rece şi, separat, mixezi gălbenuşurile cu sare. Când albuşurile au devenit spumă, le amesteci uşor cu compoziţia de gălbenuşuri.

Incorporezi treptat făina şi praful de copt. Compoziţia obţinută o torni într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptorul încălzit. Laşi la copt până ce blatul devine auriu.

In tava în care a fost copt blatul, pui folie alimentară, torni merele răcite şi le întinzi cu o spatulă. Aşezi blatul, presezi puţin, apoi dai la rece până a doua zi.

Intorci tava pe un platou, astfel încât merele să fie deasupra şi porţionezi apoi prăjitura.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Clara Vasilescu

    Vreau si eu din prajitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.