Prajitura cu stafide si coaja de lamaie

Printeaza

Prajitura cu stafide si coaja de lamaie din: margarina, faina, zahar, drojdie, sare, apa minerala, vin alb, stafide, coaja de lamaie, sirop de fructe, rom.

Ingrediente:Prajitura cu stafide si coaja de lamaie

  • 150 gr margarina
  • 250 g faina
  • 1 lingura cu zahar
  • drojdie de bere cat o nuca
  • sare
  • 5 linguri cu apa minerala
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 ceasca cu stafide
  • coaja de lamaie
  • 500 ml sirop de fructe
  • 2 linguri cu rom

 

Mod de preparare:

Cerneti faina in castron adanc, turnati drojdia lichefiata cu 1 lingura de zahar, 1/2 lingurita cu sare, 2 linguri cu apa minerala. Framantati usor si obtinett un bulgare de maia mare cat 1 ou. Acoperiti aluatul dupa ce l-ati scos pe o farfurie.

Din faina ramasa, margarina inmuiata, 3 linguri cu apa minerala, coaja de lamaie si vin alb framantati un aluat, in care amestecati stafidele curatate, spalate si scurse in sita şi macerate apoi în rom. Intindeţi aluatul pe planseta, asezati deasupra maiaua, impaturiti si framantati iar.

Ungeti o forma de prajtura cu margarina, asezati aluatul cu stafide, coaceti 30 minute la foc potrivit. Scoateti din cuptor, taiati felii in tava, acoperiti cu sirop de fructe si serviti calda, cand nu mai are sirop.

 

Pofta buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.