Prăjitură cu sos de ciocolată si friscă

Printeaza

Prăjitură cu sos de ciocolată si friscă din: ciocolata menaj, oua, zahar pudra, faina, praf de copt, unt, faina de migdale, frisca, sos de ciocolata, bomboabe.

Ingrediente:Prajitura_cu_sos_de_ciocolata_si_frisca

pentru aluat:

  • 150 g ciocolata menaj
  • 3 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 60 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 80 g unt
  • 50 g faina de migdale

pentru uns:

  • 50 g unt

pentru decor:

  • 250 ml frisca lichida
  • sos de ciocolata
  • bomboane

 

Mod de preparare:

Se pune ciocolata cu 5 linguri de apă la topit. Intre timp, se mixează ouăle cu zahărul până ce se obţine o cremă albicioasă. In mixul de ouă se adaugă făina, praful de copt, untul to­pit, făina de migdale şi ciocolata topită. Se toarnă amestecul în 6 forme unse cu unt şi se coc 20 de minute.

Se lasă să se răcorească în forme, se scot şi se decorează după răcirea completă. Se pune frişca şi, după gust şi timp, se stropesc prăjiturelele cu sos de ciocolată chiar înainte de servire. Se decorează cu bomboane care pot fi de orice culoare.

Prăjitură cu sos de ciocolată si friscă

Prajitura_cu_sos_de_ciocolata_si_frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.