Prajitura cu smochine si branza de vaci

Printeaza

Prajitura cu smochine si branza de vaci din: oua, zahar, lapte, faina, praf de copt, sare, frisca, branza de vaci, zahar, esenta de vanilie, smochine.

Ingrediente:Prajitura_cu_smochine_si_branza_de_vaci

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

umplutura:

  • 250 ml frisca
  • 250 g branza de vaci grasa
  • 4 linguri zahar
  • cateva picaturi de esenta de vanilie
  • 500 g smochine proaspete

 

Mod de preparare:

Se bat gălbenuşurile cu zahăr; se înglobează laptele, bătând cu telul; la final se încorporează făina amestecată cu praf de copt. Se adaugă apoi albuşurile bătute cu 1 praf de sare şi se omogenizează.

Se toarnă aluatul în forma de tort tapetată cu hârtie de copt. Se coace cca 40 min. în cuptorul încins la 170 °C, apoi se scoate şi se lasă să se răcească.

Se bate frişca rece şi se amestecă împreună cu brânza de vaci, zahăr şi vanilie. Se taie blatul pe 2 niveluri, se umple cu cremă, se acoperă cu cremă şi se ornează cu smochine.

Prajitura cu smochine si branza de vaci

Prajitura_cu_smochine_si_branza_de_vaci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.