Prajitura cu ricotta, ciocolata si fructe de padure

Printeaza

Prajitura cu ricotta, ciocolata si fructe de padure din: făină, untura, vin rosu, zahar tos, oua, zahar vanilat, portocala, sare, scortisoara, ricotta, frişcă, făină de migdale, coajă de portocală confiată, chipsuri de ciocolată, esenţă de portocale, fructe de pădure, menta.

Ingrediente:Prajitura_cu_ricotta_ciocolata_si_fructe_de_padure

  • 300 g făină
  • 50 g untură
  • 100 ml vin roşu
  • 50 g zahăr tos
  • 1 ou
  • 2 gălbenuşuri
  • zahăr vanilat
  • 1 portocală (coaja şi zeama)
  • 1 praf de sare
  • scorţişoară

Pentru cremă:

  • 500 g ricotta
  • 250 g frişcă
  • 100 g făină de migdale
  • 100 g zahăr pudră
  • coajă de portocală confiată
  • chipsuri de ciocolată
  • esenţă de portocale

Pentru ornat:

  • fructe de pădure
  • frunze de mentă

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci ingredientele solide, apoi le adaugi pe cele lichide.

Amesteci până obţii un aluat puţin lipi­cios, pe care îl vei pune în folie alimentară, la frigider şi îl vei ţine cel puţin o oră la rece.

Intinzi foi folosind un sucitpr şi fă­ină, din care decupezi apoi mici dreptunghiuri cu lungimea de cel puţin 6 cm.

Le coci pe foaie de copt, în tavă, la cuptorul încins la 180 grade.

Pentru cremă, amesteci toate ingredientele şi laşi amestecul la frigider, să se întărească.

Serveşti ca pe o prăjitură millefeuille, în straturi supra­puse, decorate la final cu fructe de pădure şi frunze de mentă.

Prajitura cu ricotta, ciocolata si fructe de padure

Prajitura_cu_ricotta_ciocolata_si_fructe_de_padure

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.