Prăjitură cu prune (varianta)

Printeaza

Prăjitură cu prune

Ingrediente:Prăjitură cu prune

  • 1 kg prune
  • 100 g unt
  • 7 linguri ulei
  • 1 pahar mare iaurt
  • 3 pahare făină
  • 2 ouă
  • 250 g zahăr
  • 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Freci spumă untul cu zahărul, apoi adaugi treptat gălbe­nuşurile, uleiul şi albuşurile bătute spumă. Adaugi apoi făina, iaurtul, bicar­bonatul şi aromele. Amesteci bine şi torni aluatul în tava unsă cu margarină.

Speli fructele, le desfaci în jumătăţi, le cureţi de sâmburi şi le pui cu coaja în aluat. Coci prăjitura la foc potrivit şi când e gata, o pudrezi cu zahăr.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.