Prajitura cu prune si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu prune si scortisoara din: unt, zahar, zahăr vanilinat, ouă, lapte, faina, praf de copt, prune, scorţişoară.

Prajitura_cu_prune_si_scortisoara

Ingrediente pentru stratul de bază:

  • 100 g unt
  • 80 g zahăr + 2-3 linguri
  • un pliculeţ zahăr vanilinat
  • 2 ouă
  • 125 ml lapte
  • 250 g făină
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 12-14 prune

Ingrediente pentru stratul de firimituri:

  • 120 g făină
  • 90 g zahăr
  • 70gunt
  • o linguriţă scorţişoară

Mod de preparare:

Pentru stratul de bază, untul moale se freacă bine cu zahărul, za­hărul vanilinat şi gălbenuşurile. Se adaugă alternativ laptele şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt.

Se pun şi albuşurile uşor bătute şi apoi se toarnă aluatul într-o tavă. Deasupra se asază prunele tăiate si presărate cu 2-3 linguri de zahăr si scorţişoară.

Pentru stratul de deasupra, se topeşte untul, iar făina şi zahărul se amestecă şi apoi se toarnă untul călduţ, amestecând cu furculiţa. Firimiturile se formează singure. Se pun firimiturile peste prune şi se dă tava la cuptor pentru 40 de minute.

Prajitura cu prune si scortisoara

Prajitura_cu_prune_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.